Stoppen met roken

Longziekte

Roken beschadigt je longen en luchtwegen en veroorzaakt soms chronische bronchitis. Het kan ook emfyseem veroorzaken, waardoor je longen worden vernietigd, waardoor je heel moeilijk kunt ademen.

Hartziekte

Roken verhoogt het risico op een hartaanval en beroerte.

Kanker

Roken kan leiden tot kanker van de longen, mond, strottenhoofd (stembox), slokdarm, maag, lever, pancreas, nieren, blaas en baarmoederhals.

Ademhalings problemen

Als je rookt, heb je meer kans dan een niet-roker om griep, longontsteking of andere infecties te krijgen die je ademhaling kunnen verstoren.

problemen

Osteoporose

Als u rookt, is uw kans op osteoporose (zwakke botten) groter. Oogziekten. Roken verhoogt het risico op oogziekten die kunnen leiden tot verlies van gezichtsvermogen en blindheid, waaronder staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD).

Diabetes

Rokers hebben meer kans om diabetes type 2 te ontwikkelen dan niet-rokers, en roken maakt het moeilijker om diabetes onder controle te houden zodra je het hebt. Diabetes is een ernstige ziekte die kan leiden tot blindheid, hartaandoeningen, zenuwaandoeningen, nierfalen en amputaties.

Roken kan spieren ook snel moe maken, wonden moeilijker te genezen, het risico op erectiestoornissen bij mannen vergroten en de huid dof en gerimpeld maken.

Nicotine is een medicijn

Nicotine is het medicijn in tabak dat sigaretten zo verslavend maakt. Hoewel sommige mensen die stoppen met roken geen ontwenningsverschijnselen hebben, blijven veel mensen sterk verlangen naar sigaretten. Ze kunnen ook chagrijnig, hongerig of moe zijn. Sommige mensen hebben hoofdpijn, voelen zich depressief of hebben problemen met slapen of concentreren. Deze symptomen vervagen na verloop van tijd.

Hulp bij stoppen

Veel mensen zeggen dat de eerste stap om succesvol te stoppen met roken is om een ​​definitieve beslissing te nemen om te stoppen en een definitieve datum te kiezen om te stoppen. Maak een plan om de situaties aan te pakken die aanleiding geven tot uw drang om te roken en om te gaan met hunkeren naar. Mogelijk moet u vele benaderingen proberen om te vinden wat het beste voor u werkt.

De verslaving breken

 
Wanneer u stopt met roken, heeft u mogelijk ondersteuning nodig om het verlangen van uw lichaam naar nicotine aan te kunnen. Vervangende producten voor nicotine helpen sommige rokers te stoppen. Je kunt kauwgom, pleisters of zuigtabletten zonder recept kopen.

Er zijn ook voorgeschreven medicijnen die u kunnen helpen stoppen. Een neusspray of inhalator voor nicotine kan ontwenningsverschijnselen verminderen en het gemakkelijker voor u maken om te stoppen met roken.

Meeroken is gevaarlijk

Meeroken, veroorzaakt door sigaretten, sigaren en pijpen, kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken voor familie, vrienden en zelfs huisdieren van rokers. Meeroken is vooral gevaarlijk voor mensen die al long- of hartaandoeningen hebben. Bij volwassenen kan passief roken hartaandoeningen en longkanker veroorzaken.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyrights © 2019 www.osbj.be | All Rights Reserved
Stoppen Met Roken